"POLET" DOO

Pekara doo “POLET” je preduzece cija je osnovna delatnost proizvodnja hleba i peciva.
Pekara „POLET” je pocela sa radom 1976 g. i bila je organizovana kao drustveno preduzece. Sa sadasnje tacke gledista jedno od retkih drustvenih preduzeca u ovom kraju koje je uspesno privatizovano u januaru 2006g. i tada je vlasnicka struktura promenjena u akcionarsko drustvo.

Adresa

“POLET” DOO Stevana Nemanje 230;
36 300 Novi Pazar
PIB 101797468; MB 07225091

Telefon/Fax

Tel: 020/ 5 313 - 811,
Fax: 020/5 313 - 411

Više o nama

Odmah nakon privatizacije dali smo sebi zadatak da detaljno sredimo i renoviramo komplet no preduzece, a prioritet smo usmerili na proizvodni pogon, vozni park koji je obnovljen sa 12 potpuno novih specijalizovanih vozila. Kvalitet nam je bio prvi i glavni prioritet, uveli smo rad, red i disciplinu uz cvrsto uverenje da ni jedan vec zaposleni radnik nece ostati bez posla. Radilo se po jako teskim uslovima i privredno los ambijent, ali uz velike napore odmah smo vratili poverenje kupaca sto nam je bila polazna osnova za razvoj naseg preduzeca.

Odmah nakon prve godine poslovanja uspeli smo da povecamo proizvodnju gotovo za pet puta. Postigli smo izvanredan kvalitet nasih proizvoda i prosirili proizvodni asortiman na 60 proizvoda. Trenutno poslujemo na trzista: Novog Pazara, Tutina, Sjenice, Raske, Zubinog Potoka, Prokuplja, Kraljeva i Beograda. Takodje i izvozimo nase proizvode na teritoriju Crne Gore lancu marketa Voli i distribuiramo ih na njihovom celokupnom podrucju.

Nasi proizvodi su nastali od najkvalitetnijih sirovina bez stetnih aditiva i masnoca, uz primenu savremene tehnologije u oblasti pekarstva. Visok kvalitet proizvoda i konstantna podrska kupcima spadaju u prioritet nase poslovne politike. Pored brige o kvalitetu veliku paznju posvecujemo i zdravstvenoj bezbednosti nasih proizvoda o cemu svedoci sertifikat HACCP sistem bezbednosti hrane, koji primenjujemo u svim segmentima porizvodnje.

Posedujemo i Halal sertifikat da su proizvodi bezbedni za upotrebu sa svakog aspekta.

Cilj je dakle jasan, primenom savremenih tehnologija, rigoroznom kontrolom ulaznih sirovina i saradnjom sa proverenim dobavljacima proizvesti i trzistu ponuditi visok kvalitet i zdravstveno bezbedne proizvode. Radimo na stalnom prosirenju asortimana tako da danas svakodnevno isporcujemo 60 vrsta visoko kvalitetnih proizvoda. Prateci savremene trendove i uvazavajuci sve cesce zahteve i potrebe potrosaca za zdravom ishranom obogatili smo nasu ponudu sa specijalnim vrstama hleba, tostova i peciva u cijem sastavu dominiraju integralna brasna razi, jecma, ovsa, heljde, kukuruza koji su uzgajani u zdravoj i netaknutoj prirodi Pesterske visoravni koje je mleveno na vodenickom kamenu.

Nedavno smo zapoceli proizvodnju coko krofni i krofni są vocnim punjenjem kojima snabdevamo vrtice i predskolske ustanove.
Nasi integralni hlebovi i beskvasni hlebovi su postali jako dobro prihvaceni na nasem trzistu, zbog svog kvaliteta i prepoznavanja od strane kupaca za nasom stalnom zeljom da zadovoljimo njihove potrebe za proizvodom koji ce na najbezbedniji nacin zadovoljiti njihove potrebe i svojom nutritivnim vrednostima doprineti njihovom zdravlju i ocuvanju istog.

Poseban fokus naseg sirokog asortimana je upravo na integralnim hlebovima od razi, jecma, ovsa i heljde uzgajanim na nasim imanjima na Pesterskoj Visoravni, od brasna koje se melje na vodenici na tradicional nacin. Treba napomenuti posebno da se ovi hlebovi proizvode rucno kao i beskvasni hlebovi od razi, ovsa, jecma i heljde. Prepoznali smo potrebu nasih kupaca koji imaju alergije na kvasac i njihove sastojke i izasli im u susret. Ove hlebove mogu koristiti dijabeticari i osobe sa visokom krvnim pristiskom za regulisanje istog i sa srcanim problemima.

Nas krajnji cilj je konstantno prosirivanje proizvodnog asortimana, maksimalno zadovoljavanje novih potreba nasih potrosaca kao i osvajanje novih trzista. Kvalitet nasih proizvoda koji pobedjuje nelojalnu konkurenciju nam daje motivaciju i gura nas napred da se jos vise angazujemo da unapredjujemo nase celokupno poslovanje i da konstantno pratimo trendove zdrave i bezbedne ishrane za kupce.